.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ο καπιταλισμός ως κοινωνικό σύστημα για τον άνθρωπο απέτυχε

Πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε ως στόχο να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης με νέες ανθρώπινες και κοινωνικές αξίες. Μια κοινωνία όπου η άποψη και η θέση του πολίτη θα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση νέων πολιτικών εξελίξεων, με νέες κοινωνικές αρχές και αξίες για την πολιτιστική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανάπτυξη.

Πιστεύω ότι αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε μόνο μέσα από τον σοσιαλισμό
Γιατί:
«Ο Σοσιαλισμός δεν είναι ουτοπία.»
« Ο Σοσιαλισμός είναι πραγματικότητα.»
«Ο Σοσιαλισμός είναι κοινωνική αναγκαιότητα.»


Τώρα που ο καπιταλισμός περνάει μεγάλη κρίση, τώρα δίνεται η μεγάλη ευκαιρία στους σοσιαλιστές να υψώσουν το ανάστημά τους και να τους πουν κατάμουτρα ότι το καπιταλιστικό σύστημα απέτυχε και ότι πρέπει να ψάξουμε να βρούμε λύσεις σε διαφορετικές ιδεολογικές κατευθύνσεις.

Γιατί όσο υγιής και να είναι ο καπιταλισμός δεν θα μπορέσει ποτέ να δώσει λύσεις για το συμφέρον του ανθρώπου, επειδή τα βασικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν είναι η αλαζονεία, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και το υπερκέρδος.

Ενώ ο σοσιαλισμός από τη φύση του εμπεριέχει τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, και την κοινωνική δικαιοσύνη. Εκείνο που ίσως να χρειάζεται είναι να τον προστατεύσουμε από κακόβουλα στοιχεία.

Σε κάθε εποχή, σε κάθε στάδιο της κοινωνικής εξέλιξης δίνεται η ευκαιρία σε μεγάλους ηγέτες με κύρος να γράψουν ιστορία. Σήμερα δίνεται η μεγάλη ευκαιρία στους πραγματικούς σοσιαλιστές να υψώσουν το ανάστημά τους και να πουν ένα βροντερό όχι στην ολιγαρχία του πλούτου που λυμαίνεται την ανθρωπότητα.

Αν το πράξουν πρέπει να είναι σίγουροι ότι η ιστορία θα γράψει τα ονόματά τους με ανεξίτηλα γράμματα και θα ζήσουν την αιωνιότητα. Αλλιώς θα φέρουν την σφραγίδα της προδοσίας και θα τους αγνοήσουν οι πάντες.