Από την Ελλάδα στο πέρασμα των αιώνων πέρασαν πολλοί ήρωες. Σημαντικοί άνθρωποι που έδωσαν και την ζωή τους για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι.
Οι ήρωες της κλασικής εποχής: στον Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες, στη Σαλαμίνα …
Οι ήρωες των νεωτέρων χρόνων: του δώδεκα, του σαράντα, του Πολυτεχνείου …
Οι ήρωες του σήμερα: στους δρόμους, στα εργοστάσια, στη βιοπάλη, στα σχολεία …
Οι ήρωες της κλασικής εποχής και των νεωτέρων χρόνων είχαν συγκεκριμένο στόχο: αγωνίστηκαν με πάθος και θυσιάστηκαν στον βωμό της ελευθερίας.
Οι ήρωες του σήμερα δεν είναι ούτε στρατηγοί, ούτε έχουν κάποια σπουδαία αξιώματα. Είναι απλοί άνθρωποι, ήρωες της καθημερινής ζωής που αγωνίζονται με το κεφάλι ψηλά για να κρατήσουν αυτόν τον τόπο υπερήφανο. Θα τους συναντήσεις ανάμεσα σε ανθρώπους του πνεύματος αλλά και του μόχθου, ανάμεσα σε καλλιτέχνες αλλά και σε εργάτες και αγρότες, άνδρες και γυναίκες, ανθρώπους κάθε ηλικίας… ο καθένας με το λιθαράκι του να συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην ευημερία αυτού του τόπου… Με τη δική τους συμβολή τους η ανάπτυξη της οικονομίας, της τεχνολογίας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου…
Χρόνια αγώνων και θυσιών των απλών ανθρώπων έφεραν την ευημερία, τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ισότητα στον κόσμο.
Αγωνίστηκαν για Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Πέτυχαν προόδους σε όλους τους τομείς.
Κι ενώ θα περίμενε κανείς τώρα που οι άνθρωποι κατάφεραν να φτάσουν σε ένα βιοτικό επίπεδο διαβίωσης αρκετά καλό, τώρα θα μπορούσαν επιτέλους να απολαύσουν τους καρπούς των αγώνων τους και να δουν τα όνειρά τους (ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, πρόοδος, ευημερία) να γίνονται πραγματικότητα. Θα μπορούσαν να ζουν ειρηνικά, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον και απολαμβάνοντας τους καρπούς των κόπων τους.
Να που όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, όπως συνηθίζει να λέει ο σοφός λαός μας.
Όλα ήρθαν ανάποδα. Εκεί που θα περίμενε κάποιος να τελειώσουν τα βάσανα και να απολαύσουν οι άνθρωποι τη ζωή τους, τα αγαθά των κόπων τους… η απληστία, η εκμετάλλευση, η ασυδοσία και ο παραλογισμός κάνουν την εμφάνισή τους και παίρνουν την θέση της ευτυχίας και της προόδου και της ευημερίας.
Θεωρούν αυτοί οι κύριοι <η ολιγαρχία του πλούτου> ότι η ανάπτυξη και η ευημερία είναι δικό τους προνόμιο και επίτευγμα. Νομίζουν ότι τα πάντα τα πέτυχαν οι ίδιοι, μόνοι τους, και γι’ αυτό πρέπει να είναι οι κυρίαρχοι των εξελίξεων και να καρπώνονται αυτοί τα οφέλη της ανάπτυξης και της προόδου.
Δηλαδή τι πιστεύουν αυτοί οι κύριοι ( οι γνωστοί άγνωστοι) ότι τα πάντα τα πέτυχαν μόνοι τους και ότι οι θυσίες και οι αγώνες του λαού δεν έχουν καμία σημασία;
Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Πρέπει να ξέρουν ότι ο πλούτος που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα είναι επίτευγμα όλων των ανθρώπων από τον τελευταίο εργάτη μέχρι και τον ανώτερο επιστήμονα και ότι όλοι αυτοί έχουν τα ίδια δικαιώματα και πρέπει να απολαμβάνουν όλοι τα αγαθά που έχουν παραχθεί. Ποια θα ήταν η εξέλιξη του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και όλων των άλλων επιχειρήσεων αν τότε που δεν υπήρχαν τα μέσα (τα μηχανήματα και τα κομπιούτερ) δεν εργαζόντουσαν οι εργάτες με τα χέρια τους για να γίνουν όλα αυτά που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Πώς θα επένδυαν τα κεφάλαιά τους αυτοί οι κύριοι αν δεν υπήρχαν οι εργαζόμενοι που σε πολύ άσχημες συνθήκες και με χαμηλούς μισθούς να δουλεύουν επί πολλά χρόνια με απάνθρωπο ωράριο για να φτάσουμε εκεί που είμαστε σήμερα.
Όλοι αυτοί οι απλοί άνθρωποι είναι εκείνοι που έφεραν την ανάπτυξη και την ευημερία στον κόσμο και γι’ αυτό έχουν δικαιώματα και μερίδιο στην εργασία και αυτοί και τα παιδιά τους.
Να γιατί πρέπει να επιδοτούμε την εργασία και όχι την ανεργία.
Δεν είναι καμία δικαιολογία να λένε κάποιοι ότι λόγο της τεχνολογικής ανάπτυξης έχουν μειωθεί οι θέσεις εργασίας και να οδηγούν τον κόσμο στην ανεργία. Τα μηχανήματα τα δημιούργησαν οι άνθρωποι και όχι το κεφάλαιο από μόνο του. Γι’ αυτό αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν δικαίωμα στην εργασία και όχι να θεωρούνται παραπανήσιοι και να απολύονται από τις δουλειές τους.
Σύμφωνα με το σύνταγμα η πολιτεία έχει την υποχρέωση να προσφέρει εργασία σε όλους τους πολίτες.
Δουλειά για όλους. Μηδενική ανεργία.
Κυριακή 7 Μαρτίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου