.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές, εκλογές, εκλογές ……………… και πάλι εκλογές.

Το καλοκαίρι άρχισε με εκλογές (Ευρωεκλογές) και δυστυχώς τελειώνει πάλι με εκλογές (Εθνικές εκλογές). Σ’ αυτήν την χώρα δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εκλογές; Τι είναι αυτό που μας κάνει να αγαπάμε τόσο πολύ τις εκλογές;
Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο είπε κάποτε κάποιος πολιτικός. Και αυτός ο πολιτικός έγινε πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Κάποιος άλλος πολιτικός ήταν το 1975 κατά της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Και αυτός ο πολιτικός διατέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Το ερώτημα παραμένει. Είναι η Ελλάδα ένα απέραντο φρενοκομείο;

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ ΕΝΑΙ, ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σχέδια των "νταβατζήδων"

    Δεν του "έκατσε" λοιπόν τίποτε του Καραμανλή. Ούτε ταξείδι στις ΗΠΑ με εξασφάλιση να τον δεχθεί ο Ομπάμα, ο οποίος στην Τουρκία σηκώθηκε και πήγε μόνος του, όπως και ο Πούτιν. Ούτε οι καταγγελίες για τον Παπανδρέου, ότι "εκβιάζει εκλογές παίζοντας με τον προεδρικό θεσμό". Ούτε οι προσωπικές του περιοδείες ανά την Ελλάδα. Ούτε οι κάποιες προεκλογικές παροχές και υποσχέσεις.

    Οι δημοσκοπήσεις και ο κοινωνικός αχός δείχνουν, ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει ήδη αποφασίσει να διώξει την Κυβέρνηση Καραμανλή και την ΝΔ από την εξουσία. Και οι εισηγήσεις προς τον Πρωθυπουργό ήσαν σαφείς : Κάνε ηρωϊκή έξοδο τώρα, για να μη πέσεις στα τάρταρα τον Μάρτιο. Δώσε την "καυτή πατάτα" του κακού χειμώνα που έρχεται στον Γιώργο. Και ετοίμασε το κόμμα, με εσένα ή άλλον (η) στην ηγεσία του, για επάνοδο στην εξουσία, όταν αργότερα θα πετροβολούν τον Παπανδρέου εκείνοι που τώρα τον χειροκροτούν.

    Και ο Πρωθυπουργός έπραξε σύμφωνα με τις εισηγήσεις. Γιατί ? Είναι πειθήνιος ? Μήπως τον υποχρέωσαν και κάτι του έταξαν ? Και μπροστά σε αυτά, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την οργή των φανατικών νεοδημοκρατών ψηφοφόρων και τις πλερέζες των βουλευτών της ΝΔ, που δεν θα επανεκλεγούν ?

    Λοιπόν, πάμε στις αλήθειες, που κρύβονται πίσω από αυτά που βλέπουμε.

    Δεν χρειαζόταν συνωμοσία. Εναλλακτικά σενάρια υπάρχουν πάντα. Και σε νίκη και σε ήττα.

    Το σενάριο που μπήκε μπροστά τώρα, αφού ο Καραμανλής δεν τα κατάφερε, συνοψίζεται στα εξής :

    - Ο Καραμανλής χάνει και ο Γιώργος Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές

    - Επιδίωξη να μην έχει αυτοδυναμία ο Γιώργος : Τότε στόχος η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    - Εάν έχει αυτοδυναμία ο Γιώργος, η πλειοψηφία του να είναι ισχνή και εύθραυστη. Σε αντίθεση με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που θα κληθεί να λύσει : Τότε στόχος το πριόνισμά του, για να πέσει γρήγορα. Και να επανέλθει κραταιά η προοπτική συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    Γιατί αυτός και μόνον αυτός είναι ο στόχος των "κέντρων", εκείνων που διαφεντεύουν τα συμφέροντα της "αγοράς" και εκείνων που σχεδιάζουν τις "λύσεις" στα εθνικά μας θέματα. Μια συγκυβέρνηση "ευρείας αποδοχής", για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και να διευκολύνει τους σχεδιασμούς.

    Τα σενάρια αυτά προϋποθέτουν αναγκαστική "απόσυρση" Καραμανλή. Κάτι που θα γίνει σύντομα μετά την ήττα. Και το τάξιμο σε αυτόν : Έκανες 6 χρόνια Πρωθυπουργός. Κάνε στην άκρη τώρα, βάζοντας το "εθνικό" συμφέρον πάνω από το παραταξιακό. Κάνε χώρο για την Ντόρα. Είσαι νέος. Περίμενε. Και η Προεδρία της Δημοκρατίας μπορεί να είναι το επόμενο αξίωμά σου.

    Τι μπορεί να χαλάσει αυτούς τους σχεδιασμούς ? Η βούληση του ελληνικού λαού. Εάν η ψήφος του δώσει στην χώρα αυτοδύναμη Κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία, για να μην απειλείται και να μην εκβιάζεται. Και στείλει το κόμμα της αποτυχούσας Κυβέρνησης της ΝΔ στην αντιπολίτευση. Σημαντικό θεσμό της Δημοκρατίας άλλωστε.

    Το αν η ΝΔ, μετά την διαφαινόμενη ως βεβαία ήττα της στις εκλογές της 4 Οκτώβρη, θα εξακολουθήσει να έχει τον ίδιο Πρόεδρο ή θα επιλέξει άλλον, είναι εσωτερικό της θέμα. Σημασία έχει τεράστια, τα κόμματα της Δημοκρατίας μας, είτε νικούν είτε ηττώνται στις εκλογές, να κινούνται μέσα στους θεσμικούς ρόλους τους, στα πλαίσια της Δημοκρατίας. Και να μη ποδηγετούνται από τα λεγόμενα "εξωθεσμικά" κέντρα. Τους εσωτερικούς και εξωτερικούς "νταβατζήδες" δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή