.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Εκπαιδευτικό σύστημα. Η οδύσσεια των νέων συνεχίζεται

Το ταξίδι άρχισε εδώ και πολλά χρόνια. Ένα ταξίδι που δεν έχει ούτε προορισμό μα ούτε και τελειωμό. Συζητήσεις, έρευνες, σκέψεις και ιδέες μπαίνουν εδώ και πολλά χρόνια στο τραπέζι από τα πολιτικά κόμματα και άλλους σύγχρονους σοφούς. Αλλάζουν κυβερνήσεις, αλλάζουν υπουργοί και η συζήτηση συνεχίζεται χωρίς όμως να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα, όλο αλλάζουμε και τίποτα δεν κάνουμε.
Η εκπαίδευση έγινε ένας χώρος, όπου ο καθένας που εμπλέκεται σε αυτήν τη διαδικασία κάνει πειράματα με επικίνδυνες επιπτώσεις για τα παιδιά.
Αναρωτιέμαι, τόσο δύσκολο είναι να βρεθεί μια λύση γι’ αυτό το πρόβλημα. Ή μήπως δεν το αντιλαμβανόμαστε ακόμη σαν πρόβλημα;
Πολλές απόψεις και προτάσεις ακούγονται από τα παιδιά, από τους καθηγητές και από τους γονείς. Κανένας δεν ανοίγει τα αυτιά του για να ακούσει αυτούς που έχουν άμεση σχέση με αυτό το θέμα; Τι περιμένουμε;

Ας αρχίσουμε εμείς οι απλοί άνθρωποι να κάνουμε προτάσεις.

4 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛαΒΕΙ ΔΡΑΣΗ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΉΜΕΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΔΥΟ ΠΡΩΙΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

    ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΕΙ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το καλό είναι (και αναφέρομαι στην εκπομπή του Φυντανίδη που είχε τους δύο πρώην υπουργούς ΠΑΣΟΚ & ΝΔ) ότι ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ σε όλα, φαινόταν σαν όλοι να θέλουν ένα δικαιώτερο και μόνιμο σύστημα παιδεία, αλλά σαν κάποια αόρατη δύναμη μια κρυφή συνωμοσία να τους εμπόδιζε. Τέτοιο σάλιο και γλείψιμο (και τέτοια υποκρισία) σπάνια βλέπουμε ανάμεσα στα δύο κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου άρεσε πολύ όταν είδα τους δύο υπουργούς παιδείας στη τηλεόραση να λένε:
    Ο πρώην υπουργός έλεγε ότι το έργο της κυβέρνησης για θέματα παιδείας είναι πετυχημένο. Και αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο νυν υπουργός και είπε ότι αρχίζουμε από μηδενική βάση.
    Ποιόν τελικά να πιστέψουμε;
    Σίγουρα θα μου πείτε τον κύριο Ευθυμίου.
    Που τα έκανε όλα άνω κάτω στη παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή