.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Σοσιαλισμός ή Καπιταλισμός;

Τώρα που ο καπιταλισμός περνάει μεγάλη κρίσει, τώρα δίνεται η μεγάλη ευκαιρία στους σοσιαλιστές να υψώσουν το ανάστημα τους και να τους πουν κατάμουτρα ότι το καπιταλιστικό σύστημα απέτυχε και ότι πρέπει να ψάξουμε να βρούμε λύσεις σε διαφορετικές ιδεολογικές κατευθύνσεις.

Όσο υγιείς και να είναι ο καπιταλισμός δεν θα μπορέσει ποτέ να δώσει λύσεις για το συμφέρον του ανθρώπου. Γιατί ο καπιταλισμός εξορισμού φέρει μέσα του το μικρόβιο της αυτοκαταστροφής (αλαζονεία, αθέμιτος ανταγωνισμός και το υπερκέρδος).

Ενώ ο σοσιαλισμός από την φύση του είναι υγιείς, (συλλογικότητα, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη) εκείνο που χρειάζεται είναι να τον προστατεύσουμε από κακόβουλα στοιχεία.

Σε κάθε εποχή, σε κάθε στάδιο της κοινωνικής εξέλιξης δίνεται η ευκαιρία σε μεγάλους ηγέτες με κύρος να γράψουν ιστορία. Σήμερα δίνεται η μεγάλη ευκαιρία στους πραγματικούς σοσιαλιστές να υψώσουν το ανάστημά τους και να πουν ένα βροντερό όχι στην ολιγαρχία του πλούτου που λυμαίνεται την ανθρωπότητα.

Αν το πράξουν πρέπει να είναι σίγουροι ότι η ιστορία θα γράψει τα ονόματά τους με ανεξίτηλα γράμματα και θα ζήσουν την αιωνιότητα. Αλλιώς θα φέρουν την σφραγίδα της προδοσίας και θα τους αγνοήσουν οι πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου