.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Τόμας Τζέφερσον, πρόεδρος της Αμερικής (1802)

Ο πρόεδρος της Αμερικής Τόμας Τζέφερσον μίλησε για τις ιδιωτικές τράπεζες πριν από 200 περίπου χρόνια και επαληθεύθηκε σήμερα με πραγματικά γεγονότα και με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο . Συμμάχησαν όλοι οι τραπεζίτες σήμερα για να αποδείξουν ότι ο πρόεδρος της Αμερικής είχε πραγματικά δίκιο. Όλοι αυτοί οι εκφραστές του καπιταλιστικού συστήματος έχουν αποδείξει ότι το σύστημα απέτυχε. Και ότι για να μπορέσουν να συνεχίσουν πρέπει να έρθει το κράτος με διάφορες παρεμβάσεις για να τους βγάλει από τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι.

Ο πρόεδρος της Αμερικής Τόμας Τζέφερσον είχε πει:
« Φρονώ πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι περισσότερο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας κι από στρατούς. Εάν ο λαός μας επιτρέψει ποτέ ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν το ζήτημα των χρημάτων του, αυτές μέσω του πληθωρισμού και ακολούθως μέσω του αποπληθωρισμού, θα στερήσουν τους ανθρώπους από κάθε περιουσιακό στοιχείο, μέχρι τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα στην ήπειρο την οποία οι πρόγονοί τους κατέκτησαν».

Καλά τα είπε ο πρόεδρος Τόμας Τζέφερσον.
Τι κάνουμε όμως εμείς σήμερα;
Δεν βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας;
Γιατί δεν καταδικάζουμε όλους αυτούς;
Γιατί δεν απαιτούμε να δώσουν πίσω όλα αυτά που καταχράστηκαν όλα αυτά τα χρόνια;

Επιμένω και το ξαναλέω. Για να βγούμε από την κρίση πρέπει:
• Όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να γίνουν κρατικά.
• Να γίνει αναδιανομή του πλούτου.
• Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη παραγωγή αυτοκινήτων και να δοθεί έμφαση στα μαζικά μέσα μεταφοράς.
• Για να καταπολεμήσουμε την ανεργία πρέπει να γίνουν δημόσια έργα. Είναι μια μέθοδος που την εφάρμοσαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Ως έλληνες ας διδαχθούμε κι εμείς οι ίδιοι κάτι από την ιστορία μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου